Verstraete IML verovert Latijns-Amerika

aaaaverstraeteimlVerstraete IML is in de niche van het bedrukken van verpakkingen de laatste jaren uitgegroeid tot één van de belangrijkste spelers ter wereld en heeft dan ook al in de vier uithoeken van de wereld regionale kantoren. Ook in Latijns-Amerika zet het bedrijf onverminderd zijn expansie voort. Nog tot 21 november is de onderneming uit Maldegem één van de blikvangers op Plastimagen in Mexico, de belangrijkste internationale beurs voor de verpakkingsindustrie in Latijns-Amerika.  .

Oscar Peres, Regional Business Development Manager Verstraete IML voor Latijns-Amerika, benadrukt dat de belangstelling voor in mould labeling in de Latijns-Amerikaanse landen sterk aan het groeien is.  “We stellen tijdens de beurs voor het eerst 4 verschillende IML-etiketten voor en kunnen zo aan de vakbezoekers onze expertise tonen in de verpakkingsdecoratietechniek.”

De term ‘in mould labeling’ is rechtstreeks afgeleid van de techniek: een voorbedrukt label van polypropyleen (PP) wordt in een matrijs of mould geplaatst. Deze matrijs heeft de vorm van het eindproduct, bijvoorbeeld de vorm van een botervlootje. Verstraete IML toont op Plastimagen in Mexico op diverse stands van klanten dat de techniek kan worden toegepast voor emmers, bekers en containers en laat tevens zien de overstap naar de zogenaamde Metallic IML onder de knie te hebben.

“De overstap van standaard IML labels naar metallic IML labels is inderdaad een opmerkelijke trend”, heet het bij Verstraete IML. “Metallic IML geeft verpakkingen een luxueuze, gemetalliseerde look. Daarom is het populair voor verf, cosmetica, opbergdozen en luxe voedingswaren. De extra brandingmogelijkheden zijn eindeloos. Bovendien bespaart de omschakeling van metalen verpakkingen naar plastic met een Metallic IML heel wat kosten. Verffabrikant Jotun bijvoorbeeld onderscheidt zijn producten in de rekken met behulp van dit innovatieve IML label. Hiermee benut hij op een optimale manier de voordelen van kunststof , maar kan hij tegelijk de metalen look behouden.”