Verstraete IML wil groeien met 125 werknemers

koenverstr

Verstraete IML, een familiebedrijf uit Maldegem, dat tot eind 2013 door het leven ging als Drukkerij Verstraete, is uitgegroeid tot wereldspeler in “In Mould Labeling”. Maar Koen en Griet Verstraete de derde generatie van de familie, zijn absoluut niet van plan op hun lauweren te gaan rusten. Dit jaar willen ze nog een tiental nieuwe medewerkers aantrekken en tegen 2020 willen ze zelfs het huidige personeelsbestand optrekken van 475 tot 600.

In Mould Labeling

Verstraete IML steunt op 25 jaar ervaring in ‘in mould labeling’ en is uitgegroeid tot de wereldmarktleider. Deze techniek komt erop neer dat een voorbedrukt label van polypropyleen  in een matrijs of mould wordt geplaatst. Deze matrijs heeft de vorm van het eindproduct, bijvoorbeeld de vorm van een botervlootje. In de matrijs wordt vervolgens gesmolten polypropyleen toegevoegd. Deze versmelt met het etiket en neemt, tijdens het verharden, de vorm van de matrijs aan. Resultaat: label en verpakking zijn één geheel. Deze techniek levert flink wat voordelen op, waaronder een uitstekende drukkwaliteit en een goede vocht- en temperatuurbestendigheid. Ook de milieuvriendelijkheid van de techniek is een belangrijke troef want verpakking en label bestaan uit hetzelfde materiaal zodat het mogelijk is dit volledig te recycleren.

 

Van familiebedrijf naar internationale speler

Koen Verstraete:Wij investeren dit jaar op drie niveaus: personeel, infrastructuur en technologie. We breiden de site in Maldegem uit, installeren nieuwe drukpersen en starten met uv-druktechnologie. UV-inkten zijn sterk geëvolueerd en nu volkomen voedselveilig. Zo kunnen we nu ook hoogglansetiketten aanbieden en daarnaast ook labels die geschikt zijn voor pasteurisatie en sterilisatie. Zo verbreden wij voortdurend ons marktbereik. We investeren ook heel bewust in mensen en in hun opleiding, zodat ze bij ons hun loopbaan kunnen opbouwen. Het is onze ambitie om binnen een goede vijf jaar nog 40% meer medewerkers te hebben dan nu en het personeelsbestand dus uit te breiden tot 600. De investering in mensen is een bewuste keuze. Wij geven onze medewerkers geen job maar een loopbaan. Zij zijn ons kapitaal. Via continue interne opleidingen maken wij van iedere medewerker een vakspecialist.”