Verstraete IML wil de komende jaren duurzaam groeien. De wereldmarktleider in in mould labeling uit Maldegem zet daarom volop in op het welzijn en de vitaliteit van haar werknemers. Dat gebeurt via We Care, een nieuw vitaliteitsprogramma. “Wij investeren proactief in onze medewerkers. Dat is goed voor iedereen, want door onze mensen sterker te maken, versterken wij ons bedrijf”, zegt Griet Verstraete, coo bij Verstraete IML.

De voorbije weken werd er naar de medewerkers bij Verstraete IML geluisterd. “Wij hebben naar de behoeften en interesses rond welzijn en vitaliteit gepolst. Zo kunnen we ons vitaliteitsprogramma gericht uitwerken”, aldus Griet Verstraete. We Care is op vier pijlers gebouwd. “Sport en beweging is goed en we onderzoeken hoe we onze medewerkers hierbij kunnen helpen en stimuleren. Ook voeding en relaxatie dragen bij tot betere prestaties. Tot slot is ontspanning op zijn plaats. Daarom organiseren we regelmatig events. Zo leren onze medewerkers elkaar ook naast de werkvloer beter kennen.”

In duurzaam groeien ziet Verstraete IML een dubbele verantwoordelijkheid. Die valt zowel te beurt aan de werkgever als aan de medewerkers. “Wij lanceren initiatieven voor duurzaam werken. Zo krijgen onze mensen de kans om 4/5de te werken, krijgen productiemedewerkers meer autonomie in zelfsturende teams, enzoverder”, aldus Griet Verstraete. Bovendien wordt er een focus op het ontwikkelen van aanwezige talenten en interesses van de medewerkers gelegd. “Dat geeft hen meer energie en goesting om te werken.”

Verstraete IML bedrukt etiketten of labels op polypropyleen die met de verpakking worden versmolten. Op die manier vormen label en verpakking één naadloos geheel. De zaak heeft meer dan 25 jaar ervaring in in mould labeling en maakt dagelijks meer dan 45 miljoen in mould labels voor diverse segmenten van de verpakkingsindustrie. Zo’n 70 procent van de labels blijft binnen Europa, terwijl 30 procent naar Azië, het Midden-Oosten, Rusland, Noord- en Zuid-Amerika wordt geëxporteerd.