Groep Valckenier, hoofdverdeler van Renault en Dacia, heeft voor alle vestigingen het duurzaamheidslabel Duurzaam Repareren verkregen. In maart 2016 was Valco, het carrosseriebedrijf van de groep, één van de eerste gecertificeerde bedrijven in België. Nu hebben ook het hoofdkantoor in Aalst, en de vestigingen in Londerzeel, Ninove, Asse-Kobbegem en Zaventem een certificaat ontvangen.

Het duurzaamheidslabel toont aan dat autobedrijven alle mogelijke maatregelen hebben genomen met het oog op milieuvriendelijkheid. “Groep Valckenier stelt de klant centraal. Als je dat doet, dan moet je ook de samenleving centraal stellen”, zegt Koen Valckenier, directeur van de Groep Valckenier. Het bedrijf wil een duurzame relatie aangaan met zijn klanten en opdrachtgevers. “Dat kan alleen wanneer wij ook duurzaam werken. We hebben een mooie start gemaakt met ons carrosseriebedrijf, maar nu hebben we aangetoond dat al onze bedrijven duurzaam zijn.”

Groep Valckenier, sinds de oprichting in 1967 een echt familiebedrijf, wordt daarmee de eerste automotive groep die in zijn geheel gecertificeerd is volgens Duurzaam Repareren. “Duurzaam Repareren is een label van de klanten van het autobedrijf en de carrosseriehersteller”, aldus Kathy Batsleer, salesverantwoordelijke van Duurzaam Repareren vzw. De vzw wil autobedrijven die milieuvriendelijk aan de slag gaan, zichtbaar maken. “Valckenier zet met de certificaten een trend, want opdrachtgevers hechten steeds meer waarde aan het duurzaam werken door de bedrijven waarmee zij samenwerken”, klinkt het.