Via samenwerking met Storax wil Alinel doorbreken in Nederland

Belfius (1)Alinel uit Drongen, een dochterbedrijf van het Eeklose Ursus, een aanbieder van aluminium maatwerkoplossingen voor de bouw, is sinds haar oprichting in 2013 bezig aan een stevige groei in België. Alinel ontwikkelt, maakt en verkoopt een architecturaal gevelbekledingsysteem in aluminium.

“We hebben intussen projecten verkocht in binnen- en buitenland, zowel voor woningen als commerciële gebouwen. De laatste grote realisatie is het Courtyard by Marriott hotel in Amsterdam voor CIE Architecten, dat binnenkort de deuren opent”, zegt Emmanuel Claus, gedelegeerd bestuurder van Ursus en Alinel.

Voor de verdere groei in het buitenland, sloot Alinel een exclusieve samenwerkingsovereenkomst met het Nederlandse Storax.  “Storax is de ideale partner omwille van haar 30-jarige ervaring in bouwproducten”, geeft Emmanuel Claus aan. “En het bedrijf ziet in Alinel een vernieuwend product dat ook in de Nederlandse markt zal aanslaan. Storax zal niet alleen de profielen leveren bij de klant, maar staat ook in voor de volledige projectondersteuning.”

Het gevelbekledingsproduct bestaat uit 3 verschillende types waarbij de verticaliteit steeds de opvallende gelijkenis is. Elk type is een reeks van verschillende geëxtrudeerde aluminium profielen. Samen vormen ze één geheel en maken ze het mogelijk elk vlak te bekleden met een onzichtbare bevestiging. Populair bij woningen zijn de gevels waarbij zowel poorten als voordeuren in het vlak geïntegreerd zijn. “Wij noemen het niet zo graag gevelbekleding maar eerder een gevelaccent” zegt Emmanuel Claus, gedelegeerd bestuurder. “We geven de architect de vrijheid om materialen te combineren en een mooi accent te plaatsen op het gebouw. Zowel op de residentiële als op de commerciële markt – bijvoorbeeld voor het bedrijf Vinissimo ren voor Belfius – biedt dat een mooie meerwaarde.”