Victor Buyck Steel Construction krijgt 1ste Oost-Vlaams Charter duurzaam ondernemen

DSC05384Op dinsdag 16 juni 2015 reikt provinciaal gedeputeerde Jozef Dauwe het 1ste “Oost-Vlaams Charter Duurzaam Ondernemen” uit aan het Meetjeslandse bedrijf van internationale allure: Victor Buyck Steel Construction.

Charter Duurzaam Ondernemen is een initiatief van Voka – Kamer van Koophandel Oost-Vlaanderen met de steun van Provincie Oost-Vlaanderen, dat bedrijven wil aanzetten om op een resultaatgerichte manier te werken aan de continue verbetering van de prestaties op vlak van milieu, en sociale en economische thema’s.

Dankzij een jarenlange ervaring in grote, complexe projecten beschikt Victor Buyck over een unieke kennis die de onderneming graag deelt met haar klanten. “We zoeken steeds naar oplossingen die zowel technisch haalbaar als economisch gunstig zijn”, geeft CEO Wim Hoeckman aan. Eind vorig jaar kwam hij nog in de belangstelling toen hij een oproep deed aan zijn medewerkers om tijdens de nationale stakingsdag die door de vakbonden werd georganiseerd niet mee te doen.

Victor Buyck is ook het enige bedrijf in de sector dat zo sterk op export gericht is. Ruim 80% van de productie is bestemd voor het buitenland. “De flexibiliteit en de talenkennis van onze mensen zorgt ervoor dat Victor Buyck succesvol is in landen met andere gewoontes en culturen”, zegt Hoeckman.  “Victor Buyck beschikt over ervaren en gekwalificeerd personeel waarop de klant in elke fase van het bouwproces kan rekenen. Bouwen met staal vereist nu éénmaal meer technische kennis dan bouwen met beton. Daarom worden we graag vanaf de conceptfase bij een bouwproject betrokken, zodat we de beste technische en economische oplossing kunnen uitwerken. We investeren voortdurend in CNC-gestuurde machines, zodat we de meest uitdagende projecten met een hoge complexiteitsgraad en technische vereisten perfect aankunnen.”

Dat Victor Buyck nu als eerste onderneming het Oost-Vlaams Charter duurzaam ondernemen krijgt, bewijst dat het bedrijf ook op dat vlak een voorbeeldfunctie wil vervullen.