Victor Buyck uitgeroepen tot beste nieuwkomer in Corporate Social Responsability

zbluedayEind vorig jaar lanceerde staalconstructiebedrijf Victor Buyck uit Eeklo, dat diverse initiatieven neemt rond maatschappelijk verantwoord ondernemen in samenwerking met de Mechelse vzw Time4Society een nieuw gemeenschapsinitiatief, dat aangeeft hoe hoog Victor Buyck maatschappelijke verantwoordelijkheid in het vaandel draagt.

“Concreet is het zo dat onze medewerkers, die nog altijd onze belangrijkste troef vormen”, zegt CEO Wim Hoeckman, “voortaan elk jaar tijdens een zogenaamde “Blue Day” 8 uur beschikbaar zijn om zich in te zetten voor vijftien verschilende welzijnsorganisaties en goede doelen in en rond Eeklo. Uiteraard is dit positief voor de lokale gemeenschap maar we geloven ook dat onze medewerkers beter wroiden van die sterkere interactie met de lokale gemeenschap.”

Het initiatief werd inmiddels door Time4Society al bekroond met een prijs voor Victor Buyck als beste nieuwkomer op het vlak van maatschappelijk verantwoord ondernemen. De award werd eind april uitgereikt door minister van werk Kris Peeters en de jury had daarbij niets dan lovende woorden.

“Na een pilootproject in 2015 bij een zorginstelling voor personen met een beperking”, zo staat in het juryraport te lezen, “besloot het hele bedrijf deel te nemen aan maatschappelijke projecten. Een ambitieus plan, gedreven door een CEO met stalen zenuwen en uitgevoerd door medewerkers met het hart op de juiste plaats.”

De jongste zes maanden werkten de medewerkers van Victor Buyck zowat 1.000 uur voor 12 verschillende sociale projecten en ook in de rest van 2016 zullen ze  1.000 uur van hun tijd aan die sociale projecten besteden.

“Het kostbaarste wat mensen hebben”, zegt Wim Hoeckman nog, “is tijd. En wie zijn tijd ter beschikking stelt van anderen die dat nodig hebben, geeft het mooiste cadeau dat een mens kan geven. Dat is een waarde die we met ons bedrijf volop uitdragen en niet alleen met woorden, maar vooral ook met daden.”