Het Storm-windpark in Lokeren aan de E17 is officieel ingehuldigd. Met een symbolische druk op de knop heeft Bart Tommelein de vier windturbines in werking gesteld. De Vlaamse minister van Energie deed dat samen met een aantal jonge coöperanten in aanwezigheid van Jan Briers, gouverneur van de provincie Oost-Vlaanderen, Filip Anthuenis, burgemeester van Lokeren, Jozef Dauwe, gedeputeerde van Leefmilieu van de provincie Oost-Vlaanderen en Jan Caerts, gedelegeerd bestuurder van Storm.

Via de coöperatieve Storm participeren 263 inwoners van Lokeren, Zele, Lochristi en Berlare in dit windpark. “De interesse vanuit de omwonenden voor dit project was vanaf het begin zeer groot,” zegt Jan Caerts van Storm. “Zowel voor de Open Werf die we in februari organiseerden, als voor de bewonersparticipatie in dit project, konden we op heel wat enthousiasme rekenen.”

De windturbines zullen groene energie voor zo’n 5.500 gezinnen produceren. “Het is opvallend hoe het draagvlak voor windmolens sneller groeit”, voegt Bart Tommelein toe. “Steeds meer buurtbewoners zijn bereid in een coöperatie te stappen omdat ze geloven in windenergie en er hun voordeel mee doen. Elke nieuwe windturbine betekent bovendien een stap dichter bij de uitvoering van het windplan Windkracht 2020.”

De windturbines van het Storm-windpark in Lokeren hebben een gezamenlijk elektrisch vermogen van 9.2 MW en zijn goed voor een jaarlijkse productie van 19.500 MWh aan groene stroom.