Vier Oost-Vlaamse bedrijven maken kans op winst in Bizidee wedstrijd

bizidee-770x512Bizidee, dé ondernemingsplanwedstrijd met steun van de Vlaamse overheid en Agentschap  Ondernemen, maakt op woensdag 9 december de laureaten bekend van zijn 14de editie.

Voor het eerst zullen er winnaars zijn in twee categorieën: Small en Large, naargelang van de groei die de betrokken starters ambiëren.

“De bedoeling is om iedereen met een goed  ondernemingsplan een boost te geven,” aldus Sylvia Feytons, projectmanager van Bizidee. “Binnen het Vlaamse ondernemerschap hebben we die verscheidenheid net nodig.”

De winnaars kunnen tot 15.000 euro aan startkapitaal winnen. Bij de vorige edities van Bizidee is al heel duidelijk gebleken dat de aandacht die de deelnemers aan deze wedstrijd krijgen een enorme springplank kan zijn om sterke bedrijven uit te bouwen.

Vorige week werden de kanshebbers voor beide categorieën bekendgemaakt In beide categorieën zitten twee Oost-Vlaamse bedrijven: Furano.one van Elewijn Algoet uit Zottegem en Maaket van Steven Vanderbeke uit Gent, in de categorie Large en Habitat van Ilse Scheirlinck en Manel van Olu Vandenbussche in de categorie Small.

De Furano.One van Furano Group is een fiets met elektrische ondersteuning, overkapping en een ergonomische vormgegeven zitting die mensen droog, veilig en comfortabel naar het werk brengt.

Maaket is een zogenaamde “blue-collar coworkingspace”, die zich richt tot (meubel)makers. Naast de klassieke diensten van een bedrijvencentrum komt er een grote gedeelde hal met allerhande zware hout- en metaalbewerkingsmachines. Dit om starters en kleine makers  toegang te geven tot machines die anders buiten hun  investeringsbudget vallen.

Habitat is een netwerk voor culinaire experten en professionals in de
voedingsindustrie. Nieuwe trends in de culinaire sector en de voedingsindustrie rijzen als paddenstoelen uit de grond. Toch zijn er slechts weinig initiatieven die de uitwisseling en interactie tussen experten in
deze sectoren in de hand werken.  Tevens is er, ook dankzij de stijgende
populariteit aan street food en artisanale producten – een grote  nood aan culinaire incubatoren die fungeren als inspirerende en  professionele kookstudio’s waar creatieve ondernemers hun culinaire creaties kunnen uitdenken, ontwerpen, testen, aftoetsen, verfijnen en efficiënt produceren. En die rol neemt Habitat op zich.

Manel, dat in deze kolommen al aan bod is gekomen (http://www.madeinoostvlaanderen.be/nieuws/starter-van-de-week-manel-biedt-duurzaam-antwoord-op-wegwerpmode/), richt zich op duurzame textielprints voor kinderen.