Vierde internationale brouwdag voor vrouwen bij Huyghe

alaindelaetBrouwerij Huyghe organiseerde op zaterdag 16 januari voor de vierde keer haar internationale brouwdag voor vrouwen. Het is een traditie geworden die de brouwerij uit Melle ook telkens weer aan extra naambekendheid helpt in het buitenland.

CEO Alain De Laet verwelkomde achttien bierliefhebsters uit onder meer Chili, Groot-Brittannië, Frankrijk, Cuba, Nederland, de Verenigde Staten en Spanje om in één dag 450 hectoliter Delira te brouwen, een zwaar blond bier met een alcoholvolume van 8,5%, dat zich in diverse landen al in een grote populariteit mag verheugen. Meer dan 80 kandidates hadden zich trouwens ingeschreven om de internationale brouwdag voor vrouwen te mogen meemaken. Dat cijfer geeft goed aan dat dit uitgekiende marketinginiatief echt een schot in de roos is geweest voor brouwerij Huyghe.

Dat steeds meer vrouwen zich voor het edele gerstenat interesseren, bleek ook uit het feit dat 200 dames deelnamen aan het bierseminarie dat brouwerij Huyghe dezelfde zaterdag organiseerde onder leiding van Master Beer Sommelier Sofie Vanrafelghem en Zytholoog en Internationaal Biersommelier Fiona de Lange. Zij leerden de met aangepaste hapjes, die ontwikkeld worden door chef Steven Buelens van restaurant L’Esco uit Wetteren.