Vijf finalisten Gentse student-ondernemer 2016 zijn bekend

000000000000000000000000000000madambaksterSinds eind vorige week zijn de 5 finalisten voor dé Gentse student-ondernemer 2016  bekend. Het gaat stuk voor stuk om student-ondernemers die sterke ideeën hebben uitgewerkt.

Fabrice Guillermin is zaakvoerder van  Kadonation (https://kadonation.com/nl), het enige enige platform in België dat ervoor zorgt dat niemand nog  geld moet voorschieten bij het samen leggen voor een cadeau.

Matthias Browaeys, zaakvoerder van WinWinner,  is een rolmodel op vlak van student-ondernemerschap. Hij ontwikkelde zijn platform rond winwinleningen en liet zich omringen door experten uit de sociale economie, om zo zijn platform te upgraden en er een sociale dimensie aan toe te voegen.

Lenja Doms bedacht Koffice (http://www.koffice.be) een coworking in Gent waar samenwerking centraal staat, zowel een plek om samen te werken als samenwerking tussen verschillende sectoren. Het principe is erg simpel: er wordt betaald per tijd in plaats van per consumptie. In ruil hiervoor, kan de gebruiker genieten van tal van voordelen: een ruime werkplek, wifi, koffie, thee en af en toe zelfs heerlijke snacks.

Laura Verhulst (foto) is de student-onderneemster achter Madam Bakster (http://www.madambakster.be), een onlinebakkerij en receptenplatform met een focus op gezonde desserts.

Jan De Backer ten slotte, is de medebedenker van http://verwarmslimmer.be/, gespecialiseerd in verwarmingsinstallaties voor particulieren in West- en Oost-Vlaanderen. Het bedrijf van enkele universitair geschoolden die ook een loodgietsopleiding hebben gevolgd levert zowel producten zoals de cv-ketel, boiler, zonneboiler en slimme thermostaat als diensten, zoals een verwarmingsaudit en onderhoud.

Ook voor gevestigde ondernemers is het interessant om de concepten van de student-ondernemers van dichterbij te leren kennen.  Tot  10 april 2016  kan iedereen trouwens stemmen voor zijn of haar favoreit via http://www.studentghentrepreneur.be/kies.