Vijf Oost-Vlaamse innovatiehelden in de kijker op Innovatiebeurs

WVV-innovatiebeurs2014deel1-034_317_164_90_s_c1_c_c_0_0_1Op donderdag 8 oktober 2015 vond de vijfde editie plaats van de Innovatiebeurs die georganiseerd wordt door de Innovatiecentra. Plaats van afspraak: de Eskimofabriek in Gent. Dat Vlaamse bedrijven nog steeds willen innoveren bleek  duidelijk uit de grote opkomst: zo’n 400 bedrijfsleiders en 200 onderzoekers. Een concentratie van kennis en ondernemerschap op één locatie.

“De Innovatiebeurs is een one-stop-shop waar KMO’s alle expertise kunnen vinden die ze nodig hebben gedurende hun innovatietraject”, zegt Peter Goeman, directeur Innovatiecentrum Oost-Vlaanderen. “Hogescholen, universiteiten en andere kenniswerkers zijn een belangrijke partner bij de technologische ontwikkeling van innovatieve ideeën. Maar de KMO kan ook op de Innovatiebeurs terecht met zijn vragen rond het beschermen van ideeën en het design van producten. Tot slot kunnen bedrijven ook de mogelijkheden voor financiering bekijken bij Agentschap Ondernemen, IWT, BAN Vlaanderen, PMV en een aantal banken.”

Voorts deelden 13 innovatiehelden – bedrijven die een spraakmakende innovatie realiseerden – hun tips en tricks met de bezoekers. Van die dertien innovatiehelden komen er vij uit Oost-Vlaanderen. Het gaat om Carta Mundi Digital uit Drongen dat content produceert voor digitale en hybride spellen, slagerij-traiteur Finesse uit Wortegem-Petegem die een traditionele slagerij omvormde tot een glutenvrije zaak, SMO uit Eeklo dat automatisatiesystemen produceert op maat van bedrijven uit diverse sectoren, Europlasma uit Oudenaarde dat zich specialiseert in het aanbrengen van nanocoatings met behulp van lagedrukplasma en Molecubes uit Gent dat erin geslaagd is compacte scanners te maken voor preklinische testen.

Aanvullend op het beursgedeelte waren er ook infosessies op maat van de KMO. Eric Sleeckx, adviseur bij het kabinet van minister Philippe Muyters, kwam het nieuwe beleid van de Vlaamse Regering op vlak van ondernemen en innoveren toelichten.