Vijf Oost-Vlaamse techbedrijven maken zich op voor wereldwijde expansie

dannygod11220687565_56ba57f383_bDit jaar selecteerde iMinds zeven veelbelovende Belgische technologiebedrijven om deel te nemen aan het Go Global programma waarmee iMinds hun groei in internationale markten ondersteunt. Vijf ervan oefenen hun activiteiten uit vanuit Oost-Vlaanderen.

“iMinds koppelt de geselecteerde bedrijven met lokale businessadviseurs en biedt hen toegang tot lokale ecosystemen voor start-ups”, zegt Danny Goderis, acting CEO van iMinds. “Ze krijgen ook toegang tot iMinds’ wereldwijde netwerk van zakelijke coaches en professionals om het te maken op de markten van de VS, Azië en Zuid-Amerika.”

Met de Go Global call mikt iMinds op lokale tech start-ups met concrete internationale doelen. iMinds pre-selecteert daarnaast ook kwaliteitsvolle bedrijven om hun ondernemingsmodel en expansiestrategie te pitchen voor een jury van professionals.

Onder de bedrijven die dit jaar uitgenodigd werden om te pitchen, bevonden zich ook zeven beloftevolle Vlaamse tech bedrijven die groen licht kregen om deel te nemen aan het programma. Van de zeven bedrijven zijn Scriptbook en Azzana de enige die niet vanuit Gent of Zwijnaarde werken.

  • Comsof ontwikkelde FiberPlanIT, een softwareplatform dat de planning voor het Fiber Network automatiseert en de kosten voor het uitrollen van de fiber-to-the-home netwerken aanzienlijk verlaagt. (Brazilië)
  • CHEQROOM voorraadbeheersoftware die bedrijven en organisaties toelaat hun AV-materiaal gemakkelijk te beheren in de Cloud. (VS)
  • Scriptbook is een sterke speler in de ontwikkeling van premium beslissingsondersteuning voor filmstudio’s, investeerders en verdelers. (VS)
  • Azzana focust op IT-oplossingen op maat, gecombineerd met end-to-end adviesverlening rond betalingen en kasbeheer. (Singapore)
  • App Ninjas, een iMinds iStart bedrijf, is een aantrekkelijk, sociaal en gamified trainingsplatform voor Google App gebruikers. (VS)
  • Zeticon zet je media-activa aan het werk met het daarvoor opgezette beheerplatform MediaHaven. (VS)
  • FEops richt zich op het verbeteren van de veiligheid en efficiëntie bij minimaal invasieve cardiovasculaire procedures en wil wereldwijd de n°1 referentie worden als simulatiespecialist voor artsen en voor bedrijven die medische apparatuur maken. (markt: VS).

De geselecteerde bedrijven kozen een strategisch interessante markt en zijn klaar om er hun stempel te drukken. Ze getuigen ook allemaal van een sterk globaal gerichte mentaliteit bij het leiden van hun onderneming:

“Zuid-Amerika, en Brazilië in het bijzonder, is een nieuwe en grote markt waar we ons dit jaar op willen richten. Go Global is het ideale programma om de lokale ondersteuning te krijgen die we nodig hebben om een goede technische partner te vinden en onze eerste projecten in de regio binnen te halen”, zegt  – Jonas Verstuyft, Software Engineer Comsof

“Aangezien de meeste van onze eindgebruikers in de VS zitten, zal deze selectie voor het Go Global programma ons dichter bij onze klanten brengen. We kijken ernaar uit te zien hoe dit zich zal vertalen in het einde van de spreadsheets en de start van het beheren van waardevolle apparatuur met CHEQROOM in de VS.”, aldus  Henk Schepens, Co-Founder & CEO CHEQROOM

“Singapore is een belangrijke hub voor internationale betaalstromen en een toegangspoort tot verder uitbreiding in Azië. Onze fysieke aanwezigheid daar zal een compleet nieuwe markt openen en ons in staat stellen om onze bestaande klanten beter te bedienen. De lokale marktkennis en ondersteuning die iMinds’ Go Global programma biedt zal zeker bijdragen tot het vestigen van onze eerste stappen in Singapore.” geeft Michael Van Geertruy, Managing Director Azzana aan.