Vlaamse overheid betaalt voor plaatsen van roetfilters op dieselvoertuigen

roetfilterBedrijven die een half open roetfilter plaatsen op een ouder dieselvoertuig, kunnen van de Vlaamse overheid een subsidie krijgen die kan oplopen tot 600 euro.

Dieselvoertuigen stoten veel meer schadelijke fijn stofdeeltjes uit dan wagens die rijden op benzine of lpg. Door de steeds strengere Europese eisen voor nieuwe voertuigen is is de luchtverontreiniging door het verkeer weliswaar aan het afnemen, maar  het wegverkeer levert nog steeds een grote bijdrage tot de uitstoot van fijn stof, vooral door het gebruik van oudere dieselwagens. Roetfilters zorgen voor een afname van de schadelijke uitstoot. Door het plaatsen van een roetfilter op de bedrijifswagens die op diesel rijden kunnen ondernemingen  bijdragen  tot minder fijn stof en zo een het milieu  sparen.  De premie die de Vlaamse overheid toekent,geldt voor alle voertuigen, op voorwaarde dat het voertuig behoort tot milieuklasse “Euro 3” of “Euro 4”, met een eerste inschrijving vóór 3 september 2010.

Alle kosten voor inbouw – conform de voorwaarden – van een half-open roetfilter in een dieselvoertuig worden voor 100 % terugbetaald tot een maximumbedrag van 600 euro. Niet alleen de kosten van de roetfilter, maar ook de kosten van de installatie en eventueel andere kosten, zoals de controle van de montage door de voertuiginspectie mogen hierbij in rekening worden gebracht. Meer info op www.lne.be.