Herman De Croo op bedrijfsstage in lingeriebedrijf

hdcTijdens het komende zomerreces biedt Voka de Vlaamse parlementsleden de kans om te proeven van het bedrijfsleven. Deze zomer zullen in Vlaanderen  90 parlementsleden – onder wie 17 uit Oost-Vlaanderen – deelnemen aan een bedrijfsstage. Een verdubbeling tegenover de vorige editie in 2013.

Sinds ruim 20 jaar grijpt Voka het zomerreces van de parlementen aan om ondernemers en politici dichter bij elkaar te brengen. Tijdens de Voka zomerstages krijgen parlementsleden de kans om een exclusieve blik te werpen achter de schermen van het bedrijfsleven.

Geert Moerman, gedelegeerd bestuurder Voka Oost-Vlaanderen: “Politici nemen dagelijks beslissingen die een directe impact hebben op de werking van onze ondernemingen. Via dit initiatief krijgen zij de kans om ook op het terrein de uitdagingen en aandachtspunten van de bedrijven beter in te schatten. Dit kan het wetgevende werk alleen maar ten goede komen en onze ondernemingen sterker maken in een heel concurrentiële omgeving.”

Oost-Vlaanderen heeft in totaal 39 afgevaardigden in het Vlaamse en in het federale parlement. Geert Moerman toont zich verheugd dat 17 onder hen nu belangstelling tonen voor een zomerstage in een Oost-Vlaams bedrijf. Wij danken hen om te kiezen voor deze originele zomertrip die toch ook een inspanning vergt. Wij wensen hen in elk geval een verrijkende ervaring toe.”

Bedrijven die aan dit initiatief meewerken zijn onder meer Utexbel uit Ronse, ON Semiconductor uit Oudenaarde, Desso uit Dendermonde, Arcelor Mittal uit Gent en lingeriebedrijf Van de Velde uit Schellebelle.  De vraag of  het toeval zou zijn dat “oude krokodil” Herman De Croo precies bij dat laatste bedrijf op zomerstage gaat, blijft vooralsnog onbeantwoord, al is het feit dat hij regelmatig kandidaat-missen heeft rondgeleid in het parlement wellicht niet vreemd aan zijn keuze.