Vlapas organiseert 4 pop-up baravonden

DSCF4068De Vlaamse Ardennen hebben een rijk aanbod aan hoeve- en streekproducten. Zeventien producenten hiervan verenigden zich in april 2015 in de coöperatie ‘Vlapas. Degusteer de Vlaamse Ardennen’.

Vlapas cvba staat voor smaakvolle, eerlijke en ambachtelijke hoeve- en streekproducten uit de Vlaamse Ardennen. Deze producten vormen het visitekaartje voor de volledige regio.

“Om consumenten van dichtbij te laten kennis maken met de producten, organiseert Vlapas in de maand september 4 pop-up baravonden”, zegt Sven De Wever. Vier verschillende locaties stellen hun bedrijf open voor een inspirerend verhaal.

Op 2 september is iedereen welkom bij hoeve ’t Alkeveld (Steenbekestraat 6, Zottegem) voor een kennismaking met de koeien en hoe melk tot ijs wordt verwerkt. Op 9 september is er een wanddeling door wijngaard De Gusseme, gevold door een rondleiding in de Zwalmmolen (Rekegemstraat 29, Munkzwalm). Brouwerij Van den Bossche (Sint-Lievensplein 16, Sint-Lievens-Esse) zet zijn deuren open op 16 september om te ontdekken hoe het brouwproces er aan toe gaat.  Tot slot zijn deelnemers welkom bij Bakkerij Pede (Rozebekeplein 11, 9630 Rozebeke) om het bakproces met eigen ogen te volgen.

Na iedere rondleiding wacht een heerlijk streekproductenmaaltijd, geserveerd door de Sjampetter. Gezellig nakeuvelen kan in het bijzijn van een van de verschillende dranken dat Vlapas rijk is. Iedere avond staan een aantal producenten zelf achter de bar om meer uitleg te geven over hun product.

 Alle avonden starten om 19u, deelname kost 30 euro per persoon.

Voor meer info : http://www.vlapas.be