Op de European Business Schools ranking 2016 blijft de Vlerick Business School op de 15de plaats in een lijst van in totaal 90 Europese business scholen pronken. Op nationaal niveau blijft het Gentse Vlerick de absolute nummer 1. Het laat de Antwerp Management School op plaats 44 en de Brusselse Solvay School of Economics and Management op plaats 56 achter zich. Met deze nieuwe ranking is Vlerick Business School bovendien de tweede beste zakenschool in de Benelux, na de Rotterdam School of Management die op de tiende plaats staat.

Vlerick Business School is er in geslaagd om gedurende de afgelopen jaren stabiel te blijven en dat zorgt voor grote tevredenheid bij decaan Marion Debruyne: “Deze ranglijst is een mooi eerbetoon voor de inspanningen van alle professoren, onderzoekers en medewerkers van de school die zich elke dag opnieuw inzetten om leertrajecten met steeds meer impact te creëren voor onze deelnemers. Dit is een gezamenlijke prestatie van iedereen binnen onze school, en ik bedank dan ook het volledige team. We mogen er trots op zijn dat we behoren tot de top van Europa.”

De Financial Times stelt jaarlijks de ranglijst van Europese businessscholen samen en baseert zich daarvoor op vijf andere rankings, die eerder dit jaar werden gepubliceerd. Bovendien houdt ze rekening met het aantal opleidingen waarmee elke school in deze ranglijsten opgenomen is en met de kwaliteit van de aangeboden opleidingen. Vlerick Business School is tevens de enige Belgische school die het volledige spectrum van Masters-, MBA- en managementopleidingen aanbiedt. Naast Gent heeft het nog campussen in Leuven en Brussel.

Vlerick Business School is de oudste business en managementschool van Europa. Professor en politicus André Vlerick stichtte in 1953 het Centrum voor Productiviteitsstudies en -Onderzoek in de schoot van de Rijksuniversiteit Gent. Gedurende meer dan 50 jaar was hij de bezieler van een vernieuwende Europese managementaanpak.