In december start aan de Vlerick Business School de allereerste Belgische MBA-opleiding die volledig online kan worden gevolgd. Alle lessen worden in het Engels en op afstand gegeven. Deelnemers hoeven zich dus niet te verplaatsen naar een campus van de school. Deze MBA biedt bedrijfsleiders over de hele wereld een hoogwaardige en praktische opleiding aan, helemaal op maat van hun agenda.

De opleiding werd uitgewerkt samen met de educatieve Amerikaanse uitgeverij Wiley en bestaat uit twaalf aparte modules die elk over zeven weken lopen. Daarnaast staan er ook twee bijzonder uitdagende projecten op het programma, die de deelnemers volledig onderdompelen in de praktijk. De businessgame IMEx, ontwikkeld door Vlerick, test binnen een gesimuleerde bedrijfsomgeving of de deelnemers creatief kunnen samenwerken onder druk. Hun kennis en inzichten toepassen doen ze tijdens hun Knowledge in Action project, een reëel consultancyproject binnen een bedrijf. De 12 modules van deze online MBA-opleiding aan Vlerick kunnen binnen de twee jaar worden voltooid. Elk jaar zijn er drie instapmomenten.

“Deze opleiding is speciaal ontworpen voor internationale bedrijfsleiders die niet naar een campus willen pendelen, maar toch een uitstekende MBA-opleiding willen volgen om hun carrière een boost te geven”, zegt professor Steve Muylle, partner aan Vlerick Business School en academisch directeur van de online MBA. “De wereld wordt steeds digitaler. Dankzij de nieuwste technologieën kunnen we een MBA-opleiding uitwerken die helemaal online wordt aangeboden, die voldoet aan de noden van de deelnemers én waarbij interactiviteit met medestudenten en docenten een uiterst belangrijke rol speelt. Helemaal zoals het hoort bij een MBA-opleiding van topkwaliteit.”

Volgens Steve Muylle zijn blended learning-platformen, waarbij deelnemers ook een aantal lessen volgen op de campus, een wereldwijde trend. Maar wie een opleiding wil volgen zonder daarvoor te moeten reizen, komt in Europa niet echt aan zijn trekken. De online MBA van Vlerick komt hieraan tegemoet. Volgens Marion Debruyne, decaan van Vlerick Business School, heeft de Gents-Leuvense businesschool één doel voor ogen: aan de Vlerick-alumni de sleutels bezorgen voor een betere toekomst.