Vlerick en Robert Half lanceren vernieuwde opleiding voor interimmanagers

sylviaMeer en meer Belgische ondernemingen doen een beroep op interimmanagers. Volgens Federgon is het aantal dergelijke professionals vorig jaar met 9% gestegen. Interimmanagers bieden ondernemingen een specifieke expertise (executive management, human resources, supply chain en productie of andere) voor een beperkte periode en zelden langer dan een jaar.

Uit een onafhankelijke enquête, die bij 200 CFO’s is uitgevoerd op verzoek van Robert Half Management Resources blijkt dat driekwart  van de Belgische CFO’s de intentie hebben om in 2016 een interimmanager in te schakelen en dat 64% onder hen vindt dat een samenwerking met een interimmanager tot meer efficiëntie leidt.

Vandaar dat Vlerick Business School en Robert Half Management Resources beslist hebben om de handen in elkaar te slaan en een opleiding “Mastering Interim Management” uit de grond te stampen. .

Interimmanagement is voor de ondernemingen een oplossing om snel in te spelen op kritieke situaties.  Ze waarderen ook het feit dat deze professionals onmiddellijk beschikbaar en heel snel operationeel zijn.

Sylvia Blockx (foto), Director bij Robert Half BeLux, toont zich niet verbaasd dat CFO’s zo positief staan tegenover interimmanagement. “Bij vaste aanwervingen moet er vaak heel wat meer inwerktijd ingecalculeerd worden dan bij interimmanagers die meteen pragmatisch en proactief aan de slag gaan. De kennis die interimmanagers in de organisatie brengen, blijft bovendien ook na hun vertrek van vitaal belang. Steeds vaker investeren bedrijven daarom in deze oplossing.

Door de stijgende vraag naar dit type profielen en omdat interimmanagers zich ook permanent aan de nieuwe realiteit van de ondernemingswereld moeten aanpassen, starten Robert Half en Vlerick met een nieuwe opleiding voor interimmanagers.

“De opleiding richt zich tot managers met minstens 10 à 15 jaar ervaring en een bewezen kennis als hoog kaderlid of interimmanager”, zegt Maaike van Ameijde, Business Unit Manager Open Executive Education bij Vlerick Business School. “De opleiding bestaat uit vier modules en biedt interimmanagers de gelegenheid om hun kennis op het gebied van strategie, prestaties, teammanagement en changemanagement uit te breiden. Bovendien ontmoeten de deelnemers tijdens de opleiding andere professionals, waardoor ze ook gemakkelijk nieuwe contacten kunnen leggen. De opleiding wordt in het Engels gegeven en zal plaatsvinden in oktober en november 2016 in Gent en Brussel. We zijn heel trots met deze – voor België – unieke opleiding. Dankzij de bijzonder praktische modules, die specifiek opgebouwd zijn op basis van de behoeften van de ondernemingen vandaag, zal ze zelfs de meest ervaren managers behoorlijk wat kunnen bijbrengen. Ook de deelname van erkende docenten is een kwaliteitsgarantie.