De mogelijkheden om te ondernemen limiteren zich niet langer tot het werken bij een groot bedrijf. Ook het opstarten van een eigen onderneming komt steeds vaker voor. Vanuit dat aanvoelen heeft de Gentse Vlerick Business School de community Vlerick Venturing gecreëerd. Het initiatief tracht een community te vormen voor alle Vlerick-studenten en –alumni, die met ondernemen bezig zijn.

Vanuit de gedachte dat ondernemerschap bij veel huidige en oud-studenten een bewuste carrièrekeuze wordt, biedt Vlerick Venturing tal van initiatieven aan. Op die manier creëert het platform een netwerk voor alle mensen die door het ondernemen geïnspireerd zijn. Vlerick Venturing brengt hen samen, stimuleert hun ondernemende ambities, zorgt voor een klankbord en laat hen tips geven door ervaren ondernemers. Het initiatief bestaat uit verscheidene onderdelen, waarvan er een aantal ook voor het brede publiek openstaan.

Een zestal keer per jaar komen ondernemers tijdens Vlerick Venture Talks getuigen over hun ervaringen. De volgende sessie vindt plaats op 1 februari. Op de Vlerick Venture Challenge worden universiteitsstudenten gedurende één dag uitgedaagd om een businessmodel voor een start-up te ontwikkelen. Tijdens de Vlerick Venture Sounding Board stellen telkens een vijftal ondernemers hun start-up aan een expertpanel voor. Tot slot wordt Pitch@Vlerick voorgesteld als een gevorderde versie van het Vlerick Venture Sounding Board. Op het jaarlijkse event krijgen ondernemers de kans om hun start-up voor een jury van business angels te pitchen. Deze brengen startende en groeiende ondernemingen, die op zoek zijn naar kapitaal en knowhow, op een unieke wijze in contact met privé-investeerders.