De Vlerick Business School blijft ook de komende vijf jaar samenwerken met de prestigieuze universiteit van Peking. De Gentse school is reeds sinds 2008 de accreditatiepartner van de gezamenlijke Beijing International MBA-opleiding. “Deze unieke opleiding verenigt de sterke punten van de oorspronkelijke, hoogkwalitatieve Chinese MBA-opleiding met een meer wereldwijde dimensie”, legt Professor Dirk Buyens, verantwoordelijk voor de BiMBA-opleiding, uit.

Met de samenwerking draagt Vlerick Business School de academische verantwoordelijkheid voor de voltijdse variant van de internationale Engelstalige MBA. Die duurt 16 maanden. Hetzelfde geldt voor de tweejarige parttime-opleiding. Beide opleidingen werden door China by Fortune en Forbes China gedurende verschillende jaren uitgeroepen tot de besten in hun soort. “Het concept richt zich tot toekomstige Chinese zakelijke leiders en jonge internationale bedrijfsleiders die op zoek zijn naar een breed inzicht in China, zijn bedrijfscultuur en zijn positie als economische grootmacht van de 21ste eeuw”, verduidelijkt Professor Dirk Buyens.

De samenwerking stimuleert bovendien de kennisuitwisseling tussen studenten van zeer uiteenlopende nationaliteiten. Onlangs kwam er nog een groep van 24 Chinese fulltime-MBA-studenten voor twee weken op studiereis naar België. “Onze Chinese studenten konden proeven van de Vlerick-ervaring en hoe het voelt om te studeren in het hart van Europa”, zegt Yolanda Habets, programmamanager van het fulltime MBA. “Ze brachten onder andere een bedrijfsbezoek aan Katoen Natie en volgden op de Brusselse campus van Vlerick Business School lessen rond HR en Operations Management.”