Ondernemers zijn per definitie hard werkende burgers. Dagen van 12 uur of meer, vol problem solution, zijn geen uitzondering. Van tijd tot tijd er ook eens de riem afleggen, en tijd nemen voor netwerken, ontspanning of reflectie op zijn of haar activiteiten, is niet alleen welkom, het is ook een must. Zoals Herman De Croo ooit zei: “Het leven bestaat uit ernst en luim.”

Dinsdag aanstaande wil Voka Oost-Vlaanderen daarbij helpen. Plaats van het gebeuren: de Handelsbeurs. Jaarlijks organiseert voorman Geert Moerman met zijn equipe een zomeravond waar fun maar ook beschouwing centraal staan. Volgens Geert Moerman gaat het momenteel de goede weg op met onze economie en met onze bedrijven. “Maar het gaat hard, razendsnel en vooral… het zal er morgen anders aan toe gaan dan vandaag”, aldus Moerman. “Ondernemers staan voortdurend voor een keerpunt en ze kunnen daar maar beter op voorbereid zijn. Gedane zaken kunnen morgen wél anders worden aangepakt. Het moet gewoon. Sommigen zetten de toon en nemen behendig het volgende keerpunt.”

Tijdens Voka Bilan wordt op dit en andere thema’s ingespeeld. Het begint met een voorstelling van topbankier  Erik Van Den Eynde (ceo van ING), die het zal hebben over de disruptieve economie. De avond wordt afgesloten met een muzikale topact door niemand minder dan Gentenaar Jasper Steverlynck.