WORTEGEM-PETEGEM – In de bedrijfsgebouwen van Voka Legende Willy Naessens opende Voka Oost-Vlaanderen samen met 500 aanwezigen uit de Vlaamse Ardennen en Leiestreek het nieuwe jaar. De werkgeversorganisatie riep op tot open ondernemen met uiteenlopende partners.

Lode Roman van de gelijknamige brouwerij in Mater en Voka Ambassadeur Vlaamse Ardennen 2017 lichtte het project Green Deal toe waarin brouwerijen onderzoeken hoe zij water meer duurzaam kunnen aanwenden bij de productie van bier. Ook Peter Perquy (Terre Bleue), de nieuwe Voka Ambassadeur Leiestreek gaf zijn visie over de noodzaak van open ondernemerschap.

Arne Borrey, President Samsonite Europe, maakte bekend dat de capaciteit van de vestiging in Oudenaarde met 75% kan worden uitgebreid. “Er zijn wel 2 voorwaarden bij dit alles: plaats en mensen”, gaf Borrey aan.

De regionale Voka-voorzitters Jan Lootens (Leiestreek) en Laurence Flamand (Vlaamse Ardennen) sloten het formele deel van de avond af met een oproep aan de ondernemers in de zaal om de rangen van Voka te versterken. “2018 en 2019 worden belangrijke verkiezingsjaren. Voka blijft waakzaam en werkt momenteel hard aan memoranda voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2018. Wij stimuleren beleidsmensen om te blijven werken aan een meer bedrijfsvriendelijke omgeving.”

Fotograaf Johan Martens legde enkele momenten vast op beeld.