GENT – In een bijna tot de nok gevuld UFO-auditorium van UGent organiseerde Voka Oost-Vlaanderen de eerste van haar vier gerenommeerde nieuwjaarsrecepties. Na een debat tussen Daan Schalck (North Sea Port) en Rudi De Kerpel (Eurotuin) en de Voka-leiders Chris De Hollander en Geert Moerman, was er de huldiging van Willy Naessens als Voka Legende.

Willy Naessens is stichter en bezieler van een groep die vandaag 30 bedrijven telt met 1500 medewerkers en een globale omzet van meer dan 400 miljoen euro.

“Voka kent deze lifetime achievement award toe aan wie de uitstraling van Oost-Vlaanderen tijdens zijn/haar loopbaan op een buitengewone manier wist te versterken. Allrounder, selfmade man en ondernemer pur sang Willy Naessens beantwoordt volledig aan dit profiel”, aldus gedelegeerd bestuurder Geert Moerman.

Minister van Staat Herman De Croo en bedrijfsleider Vic Baron Swerts (Soudal), beiden persoonlijke vrienden van de laureaat, vertelden over de mens en zakenman Willy Naessens. De zaal zag een geëmotioneerde Willy Naessens in zijn gewone doen: geestig, spits en vooral geheel zichzelf.

Het Gentse rappersduo Gangthelabel bracht een eigentijdse muzikale hulde aan Willy, waarna de bijna 1000 aanwezigen aan het netwerken gingen.

Willy Naessens volgt als Voka Legende prof. Marc Van Montagu, Ivan De Witte en Daniël Termont op.