DENDERMONDE – Meer dan 200 genodigden waren present in zaal Sestich van de Dendermondse bibliotheek voor de laatste van vier Oost-Vlaamse Voka-nieuwjaarsrecepties.

Eregast was Koen De Roeve van De Roeve Industries, actief in industriële automatisering. Hij werd in 2017 verkozen tot Voka Ambassadeur regio Dendermonde. De Roeve hield een warm pleidooi voor de ondersteuning van lokale ondernemers in ontwikkelingslanden. Zelf is hij met een bedrijf actief in Ethiopië.

Gedelegeerd bestuurder van Voka Oost-Vlaanderen, Geert Moerman sprak met Leo Borms van La Confiance en Maarten Makelberge van Omnilevel over de opmerkelijke groei van hun bedrijven. Terwijl Leo Borms de gemeentebesturen opriep om ondernemers daadwerkelijk te steunen in hun projecten, maakte gewezen autopiloot en Belgisch kampioen Maarten Makelberge een boeiende parallel tussen sport en ondernemerschap. “In beide werelden moet je doelen stellen, streven naar perfectie en volhouden.”

In zijn slotwoord blikte Voka-regiovoorzitter Koen De Clercq vooruit naar de gemeente- en provincieraadsverkiezingen van 2018. Hij beloofde dat Voka het aanslepende dossier van de N41 Dendermonde-Aalst opnieuw sterk op de agenda zal plaatsen.

Fotograaf Gert Willens laat ons de avond opnieuw beleven met enkele sfeerbeelden.