Voka Tinder Invest brengt investeerders en startups samen

urjmfns9Recent bevestigde de toonaangevende website Venturebeat wat al een tijd duidelijk was: Gent is het brandpunt voor startups en scale-ups.
Afgelopen zomer lanceerde de federale overheid een nieuw fiscaal instrument om het investeren in startende ondernemers interessanter te maken. Particuliere investeerders genieten nu van een belastingvermindering van 30 tot 45% als ze risicokapitaal verschaffen aan een startende onderneming.

Voka Oost-Vlaanderen vond het dan ook een ideaal moment om startende en ervaren ondernemers met elkaar in contact te brengen. De ondernemersorganisatie liet zich daarvoor inspireren door het succes van de dating-app Tinder.

Op 25 oktober vindt in de Oude Vismijn vanaf 17u30 het evenement Voka Tinder Invest plaats. De startup  Winwinner, die werd opgericht door Matthias Browaeys,  en Deloitte brengen er eerst een uiteenzetting over twee interessante financieringsmiddelen: de Winwinlening en de Tax Shelter. Nadien zorgt Voka voor een doordachte match tussen startups en potentiële investeerders. Vijftien beloftevolle startups gaan op zoek naar financiering. Deloitte, de partner van Voka, screende de dossiers en potentiële investeerders krijgen het aanbod in een overzichtelijke bundel. Zij kunnen speeddates boeken met de startups waarin ze het meest geïnteresseerd zijn.

En daarna zet Guy Wollaert (foto) nog zijn visie uiteen op de toekomst en op de manier waarop zowel gevestigde als jonge ondernemers daarop volgens hem het best kunnen inspelen om “future proof” te blijven.

Midden 2015 kwam Guy Wollaert na een carrière van 23 jaar bij frisdrankengigant Coca-Cola die hem onder meer in Singapore en Japan en op de hoofdzetel in Atlanta bracht, terug naar België. Als Chief Technology Officer was hij lid van het directiecomité en was hij voor tal van zaken bevoegd. Nadat hij zichzelf de tijd gaf om uit te kijken wat hij in de toekomst zou doen, richtte hij het adviesbedrijf Idea Value Impact op dat onder meer al bij een groot Japans bedrijf een belangrijke opdracht binnenrijfde. Daarnaast is hij ook actief als mentor bij The Birdhouse, de Gentse incubator voor startups. De combinatie van zijn zeer rijke ervaring bij topmultinationals en van zijn engagement om jonge starters te begeleiden maakt van hem naast Peter Hinssen één van de meest visionaire ondernemers en sprekers van het moment.

Meer info via: http://www.voka.be/oost-vlaanderen/evenementen/2016/10/voka-tinder-invest/