Onder de noemer Voka Harts-Tocht vertelden tal van bekende Oost-Vlaamse ondernemers tijdens de zomerfeesten van Voka Oost-Vlaanderen over hun uit de hand gelopen hobby. Voor iedere regio werd voor de zevende keer ook een Voka Ambassadeur verkozen. “Het zijn Oost-Vlaamse Ondernemers, die van hun passie hun levenswerk hebben gemaakt”, zegt Geert Moerman, gedelegeerd bestuurder Voka–Kamer van Koophandel Oost-Vlaanderen.

De ondernemers uit de regio Aalst verzamelden bij Marreyt-Classics, waar Bernard Marreyt vertelde over zijn passie voor oldtimers. Deze microbioloog begon zijn carrière als docent, maar gooide zo’n 30 jaar geleden het stuur om. Hij bouwde zijn passie voor oldtimers om tot een eigen zaak. Jo Van den Wijngaerde van Soundfield is de nieuwe Voka Ambassadeur voor de regio Aalst.

Kruidenboerderij Claus was het decor voor het zomerfeest in de Vlaamse Ardennen. Daar vertelde chef Benoit Dewitte, die een Michelinster heeft, over zijn passie voor gastronomie. Vader en zoon Claus gaven de aanwezigen nog een rondleiding in hun kruidenkwekerij. De regio Vlaamse Ardennen verkoos Lode Roman van brouwerij Roman tot Voka Ambassadeur.

Prof. Eric Mortier, directeur van het UZ Gent, vertelde voor de ondernemers van regio Gent & Zeehaven over zijn passie voor oude boeken. Na een toepasselijke rondleiding in De Krook en de gerenoveerde archieven van de Boekentoren was er nog veel gelegenheid tot netwerken. In deze regio krijgt Tom De Bruyckere van ACG Volvo de titel Voka Ambassadeur.

Ondernemers uit de regio Meetjesland & Leiestreek luisterden op het vliegveld van Ursel naar het gepassioneerde verhaal van piloot-ondernemer Bruno Geltmeyer van Denys. De Voka Ambassadeur voor de regio Meetjesland & Leiestreek is Peter Perquy van Terre Bleue (Duror).

De vijfde en laatste regio, Dendermonde, komt op 20 september nog aan bod. Dan wordt meteen ook 175 jaar Kamer van Koophandel Dendermonde gevierd.