Volta Ventures uit Gent heeft 400.000 euro geïnvesteerd in BitSensor, een Nederlandse start-up gespecialiseerd in cybersecurity. De Belgische investeringsmaatschappij gelooft in de nieuwe technologie, die ethische hackers Ruben van Vreeland en Alex Dings hebben ontwikkeld. Daarmee kunnen bedrijven binnen 50 milliseconden inzicht krijgen in de veiligheid van hun applicaties en data. De financiering moet het bedrijf achter de technologie uitbouwen, waarbij optimale klantondersteuning centraal staat.

Het Gentse Volta Ventures was zeer onder de indruk van het talent van het jonge team. “Veel organisaties moeten nog voldoen aan de verplichtingen van de onlangs ingevoerde meldplicht datalekken. We zien hier een groeiend marktpotentieel en BitSensor heeft een unieke, eenvoudige en snelle oplossing om overheden, zorginstellingen, banken, en softwareontwikkelaars te helpen bij hun beveiliging”, aldus managing partner Frank Maene van Volta Ventures. Het Gentse bedrijf investeert zo in een product dat al meermaals gelauwerd werd. In 2016 kreeg BitSensor de NRC-Liveprijs voor CyberSecurity Start-up of the Year, de IBM-prijs voor meest belovende Nederlandse start-up. De start-up uit Eindhoven was eveneens top-10-finalist wereldwijd in het IBM SmartCamp-programma in Silicon Valley.

Volta Ventures Arkiv investeert in jonge en ambitieuze internet- en softwarebedrijven in de Benelux. Daarbij verwacht het fondsenteam een aanzienlijke impact te hebben op elk bedrijf waarin het investeert. Dat gebeurt door samen te werken met de oprichters en het management om zo nieuwe markten en klanten te identificeren, voortdurende begeleiding te bieden, seniortalenten in te huren en strategische opties te verkennen. Het fonds beheert in totaal 55 miljoen euro.