GENT – Volta Ventures heeft kennelijk iets met Nederlandse IT-bedrijven. Voor de tweede maal dit jaar wordt er kapitaal vrij gemaakt. Dit maal is het piepjonge Amsterdamse AxonIQ aan het feest, een leverancier van een applicatieplatform voor schaalbare microservice systemen. Met het vers geld wordt het pad geëffend voor een verdere internationale expansie van de start-up.

Volgens de Nederlandse CEO Jeroen Speekenbrink, tevens mede oprichter, moet de investering in de eerste plaats dienen om de product portfolio te vergroten. Hieronder valt het inhuren van ontwikkelaars, verbreden van de marketing activiteiten en internationale expansie. Het fundament voor AxonIQ werd enkele jaren terug gelegd met het open-source Axon Framework. In de Java wereld is Axon een populaire keuze om een event-driven microservice systemen te implementeren. Het reduceert de complexiteit van applicaties, zodat de ontwikkelaar zich kan richten op toegevoegde business waarde.

Het Gentse Volta Ventures investeert in jonge en ambitieuze internet- en softwarebedrijven in de Benelux. Daarbij verwacht het fondsenteam een aanzienlijke impact te hebben op elk bedrijf waarin het investeert. Dat gebeurt door samen te werken met de oprichters en het management om zo nieuwe markten en klanten te identificeren, voortdurende begeleiding te bieden, seniortalenten in te huren en strategische opties te verkennen. Het fonds beheert in totaal 55 miljoen euro.

Bewezen meerwaarde

Het goed gebalanceerde team en de unieke klantpropositie waren redenen voor Volta Ventures om te investeren. “We zijn onder de indruk van de duidelijke visie en praktische uitvoering van het business plan” zegt Sander Vonk, partner bij Volta Ventures. “AxonIQ begint met een zeer solide basis van gebruikers en een ervaren team van experts die ondersteunen bij het optimaliseren van de architectuur van data intensieve systemen. Deze investering maakt het mogelijk dat AxonIQ haar klanten nog beter ondersteunt met schalen door het uitbreiden van de unieke hulpmiddelen en professionele ondersteuning.”