Volta Ventures leidt investeringsronde van 500.000 euro in Magnetic.io

frankmDe Gentse durfkapitalist Volta Ventures  heeft de leidende rol op zich genomen in een investering van 500.000 euro in het Amsterdamse Magnetic.io. “Deze high tech startup,  heeft met VAMP, een opensource oplossing ontwikkeld om permanent onlinesoftware te upgraden via een aantal nieuwe technieken zoals de zogenaamde canary test”, zegt Frank Maene (foto), managing partner van Volta Ventures, die zal toetreden tot de raad van bestuur van Magnetic.io.

De functionaliteiten die VAMP toevoegt maken het voor ontwikkelingsteams gemakkelijker om in minder tijd een hogere kwaliteit van onlinesoftware in productie te brengen. De investering zal worden gebruikt voor de ontwikkeling van enterprise functionaliteiten voor het VAMP framework, het stimuleren en ondersteunen van de opensource community en het partner netwerk, en om de internationale groei te versnellen.

“Om uitdagingen op het gebied van online en digitale groei, performance en time-to-market op te lossen, passen steeds meer online organisaties technieken als continuous-delivery, containers en microservices toe. Om het volledige potentieel van deze technologieën te benutten, voor zowel IT als business, is een overkoepelend experimenteersysteem zoals VAMP essentieel”, zegt Olaf Molenveld, CEO en co-founder van Magnetic.io. “Door alle onderliggende onderdelen slim te coördineren wordt het mogelijk om snel, eenvoudig en vooral risico-vrij continue nieuwe versies van online software naar productie uit te rollen, te testen, optimaliseren en op te schalen. VAMP is met name zeer relevant voor organisaties waar online/mobile/digital het primaire of enige kanaal is van zakendoen, en die daarom continu hun onlinedienstverlening moeten verbeteren met minimale risico’s van downtime. Dit zijn typisch e-commerce, SaaS, media en financials, maar niet exclusief. We zien ook grote interesse uit de hoek van healthcare en overheid komen.”

Succesvolle onlinebedrijven zoals Netflix, AirBnB en Facebook passen deze “canary test en release” methode al jaren zeer succesvol toe. Zij lanceren vrijwel continue nieuwe versies en varianten van hun software naar kleine percentages bezoekers, meten en optimaliseren vervolgens de performance, en verhogen dan stapsgewijs het percentage bezoekers om zo op een risicovrije en gecontroleerde manier tot een stabiele en geoptimaliseerde upgrade te komen.

Wij zijn overtuigd van de visie van Olaf en zijn team op de toegevoegde waarde van VAMP in een sterk groeiende container en microservices markt. Wij geloven dat VAMP een belangrijke rol zal spelen bij het mogelijk maken van het slimmer uitrollen, optimaliseren en schalen van onlinesoftware en containers”, besluit Frank Maene.