Cashforce tankt 1 miljoen euro vers kapitaal dankzij Volta Ventures

00000000000000000000000cashforceDe in Gent opgerichte startup Cashforce is een slim platform voor cashflowbeheer en forecasting voor grote ondernemingen. “Onze technologie helpt financiële afdelingen tijd en geld te besparen door het aanbieden van continue transparantie in hun cashflows en het aanreiken van inzichten om cash te besparen”, zegt CEO Nicolas Christiaen. “Ons platform is eenvoudig te gebruiken en te installeren, en sluit naadloos aan op elk ERP-systeem.”

Cashforce heeft ondertussen zijn hoofdzetel in Herentals en opende een kantoor in New York. Op de klantenlijst staan namen van topbedrijven zoals onder meer  Hyundai en Portucel.

Cashforce heeft zopas een nieuwe financieringsronde  afgerond van 1 miljoen euro, die werd geleid door de Gentse durfkapitaalverschaffer Volta Ventures. Ook Pamica NV, de investeringsmaatschappij van Michel Akkermans, voormalig Voorzitter en CEO van het financiële technologiebedrijf Clear2Pay, is mede-investeerder. Zowel Volta Ventures als Michel Akkermans zullen toetreden tot de raad van bestuur van Cashforce.

Cashforce zal het kapitaal van deze ronde gebruiken om de productontwikkeling
en de commerciële uitrol in Europa te versnellen. “Ons platform is uniek omdat het volledige transparantie biedt in de cashflow drivers van complexe ondernemingen met een omzet tussen 100 miljoen euro en 10 miljard euro”, geeft Nicolas Christiaen nog aan. “Het is het eerste cashmanagementplatform dat een brug slaat tussen de treasury-afdeling en andere bedrijfsafdelingen zoals verkoop, logistiek en inkoop en het kan in enkele uren worden opgezet in complexe omgevingen.”

Cashforce houdt overal ter wereld de Belgische eer hoog, want tijdens de zomer van 2015, werd het bedrijf al geselecteerd als één van de 11 globale FinTech bedrijven in de Barclays Accelerator in New York.

“Cashforce biedt een zeer aantrekkelijke oplossing voor bedrijven die hun cashflowprognoses en werkkapitaal beter willen begrijpen en optimaliseren”, zegt Filip Vandamme, Managing Partner van Volta Ventures. “Het Cashforce platform is zeer intuïtief, bevat veel waardevolle informatie en maakt efficiënte “root cause” analyses en “what-if” simulaties mogelijk.”