Volvo Car Gent mikt op gezonde levensstijl voor werknemers

00001volvoVolvo Car Gent produceerde het afgelopen jaar 264.200 auto’s. 2014 is daarmee het tweede beste jaar voor de Gentse autobouwer sinds de start van de fabriek in 1965.

Net als vorig jaar is China het belangrijkste afzetgebied voor Volvo Car Gent. 35.327 auto’s, of 13,4 procent van de productie, was bestemd voor export naar China. 12 procent van de in Gent gebouwde Volvo’s ging naar het Verenigd Koninkrijk. 9,1 procent was bestemd voor de Verenigde Staten van Amerika. 59 procent van de productie ging naar de Europese landen, met België als vijfde afzetgebied in Europa (11.335 auto’s, of 4,3 procent van de Gentse productie).

De XC60 blijft het belangrijkste Volvo-model, en de groei van de V40 en V40 Cross Country is erg positief. Afgelopen jaar en begin dit jaar heeft Volvo Car Gent de activiteiten overgenomen van respectievelijk Johnson Controls Interior (interieurcomponenten) en DSV Solutions (stockeren en in de juiste volgorde aanleveren van onderdelen). Daardoor steeg de tewerkstelling naar 5300 medewerkers, waarvan 4750 arbeiders en 550 bedienden.

“2014 was een uitstekend jaar,” zegt gedelegeerd bestuurder Eric Van Landeghem. “We zagen onze volumes verder stijgen. Gent bouwde een record aantal V40’s en XC60’s. We kijken met vertrouwen naar 2015. We verwachten voor 2015 een degelijk volume op het niveau van het gemiddelde van de laatste jaren. Dit jaar is ook een jubileum-jaar voor de Gentse fabriek. We willen daar samen met onze medewerkers een heus feestjaar van maken, met de ambitie om zoveel mogelijk medewerkers te betrekken bij diverse initiatieven.”

Volvo Car Gent viert dit jaar zijn 50ste verjaardag, met de slogan ‘Mensen maken geschiedenis’. Vandaag lanceert Volvo Car Gent een nieuwe website, volledig in het teken van het jubileumjaar, met een reeks portretten en verhalen over ons verleden en met een positieve blik op onze toekomst.

In het jubileumjaar wil Volvo graag de medewerkers aanmoedigen tot een gezonde levensstijl. Daartoe lanceert Volvo Car Gent een aantal gezondheidsinitiatieven en sportieve manifestaties. Zo streeft het bedrijf ernaar met een grote werknemersvertegenwoordiging aanwezig te zijn op een aantal fiets- en loopevenementen die in de loop van het jaar plaatsvinden.