Op het ogenblik dat de Volvo XC40 in Milaan aan de wereld werd getoond, ging in Volvo Car Gent de laatste proefserie van het nieuwe model van start. Op hetzelfde moment werd het nieuwe model ook voor het eigen personeel onthuld.

“De XC40 wordt ons belangrijkste model van onze fabriek voor de nabije toekomst,” zegt Eric Van Landeghem, gedelegeerd bestuurder bij Volvo Car Gent. “Dit jaar zullen we er 2000 van bouwen, en volgend jaar komen we op kruissnelheid. Dan staan er 90.000 op het programma. De XC40 is een belangrijk model voor Volvo. Het is onze eerste premium compacte SUV, waardoor we nu een globaal SUV-gamma hebben.” Voor het eerst zal Volvo Car Gent compacte modellen exporteren naar de Verenigde Staten.

Uitkijken naar productie

Nu de eerste proefserie achter de rug is, werd ook de tweede proefreeks aangevat. In totaal zal Volvo Car Gent ongeveer 150 XC40’s bouwen voor de officiële productiestart in november. Een dertigtal van deze auto’s was bestemd voor het crash test center in Göteborg, een essentieel onderdeel van elke voorbereidingsfase bij Volvo Cars. Ook de auto’s die getoond werden in Milaan, zijn in Gent gebouwd.

“Wat we nu bouwen, dient om de systemen, installaties en de status van de componenten te testen,” zegt Dominiek Verkammen, Plant Launch Director van Volvo Car Gent. “Nadat we de XC60 hebben stopgezet op 1 september merk je dat onze collega’s heel hard uitkijken naar de komst van de XC40.”

Twee medewerkers Alain Bruyneel en Eric Demurie maakten ook een videoclip, die laat zien dat Volvo Car Gent vol ongeduld wacht op de komst van de XC40. Het resultaat kan je terugvinden op de Facebookpagina van de Volvo Car Gent.