OOSTAKKER – Het is alle hens aan dek bij Volvo Group Service Market Logistics, het distributiecentrum van Volvo Group in Oostakker. Om aan de groeiende volumes te voldoen, is het bedrijf dringend op zoek naar 150 orderpickers.

De verschillende afdelingen binnen Volvo Group, zoals Volvo Trucks, Volvo Construction Equipment, Volvo Bussen en Volvo Motoren, rekenen elke dag op de na-verkoopservice vanuit het distributiecentrum. Die vestiging is ongeveer 100.000 vierkante meter groot, herbergt zo’n 270.000 verschillende stuknummers en krijgt een 30.000-tal orderlijnen per dag binnen.

“Als je dan ziet dat de financiële cijfers van Volvo Group records bereiken en dit zich ook doortrekt in de na-verkoop, blijven wij ontzetten veel volumes verzetten”, zegt Steven Lefebvre, director communicatie voor Europa bij Volvo Group Service Market Logistics. “We werven dan ook mensen aan die hier permanent aan de slag kunnen gaan.”

Voicepickers

Om zoveel mogelijk mensen aan te trekken, werd de campagne pick-me.be gelanceerd. “We zoeken orderpickers. Voor elk van onze merken worden zij ingezet om de orderlijsten af te werken. Specifiek gaat het eigenlijk over voicepickers, want ze werken aan de hand van spraaktechnologie via een headset”, legt Steven Lefebvre uit.

Kandidaten die zich aanmelden, kunnen bij wijze van spreken morgen al aan de slag gaan. “Zij kunnen onmiddellijk op de werkvloer staan waar ze een praktijkgerichte opleiding krijgen.”