GENT – Volvo Trucks heeft in de regio Antwerpen een overname gedaan die het bedrijf veel meer commerciële armslag geeft. Het betreft de integratie van de groep Kant. Een overnamebedrag werd niet bekend gemaakt. 

Volvo Trucks bereidt dankzij Kant in één klap zijn netwerk van dealers uit met vier vestigingen. Kant is én van de grootste spelers op de markt met vestigingen in Olen, Beerse, Sint-Niklaas en Antwerpen. Ook in Nederland heeft het één logistiek steunpunt, meer bepaald in Hulst. Volvo Trucks begeeft zich daarmee dieper op het pad van de verticale integratie. Zelf had het al drie dealers in Ruisbroek, Kampenhout en Mechelen. Volvo Trucks mag zich nu vrij incontournable noemen op de as Brussel-Antwerpen.

Kant is bepaald geen kleine speler, want het is goed voor een omzet van 75 miljoen euro, bijeengefietst door een tachtigtal medewerkers. Het familiebedrijf Kant werd in 1965 opgericht door Harold Kant in Zeeuws Vlaanderen. De familie Kant is sinds 1977 actief als Volvo Trucks Dealer en heeft in deze periode een uitstekend functionerend dealerbedrijf uitgebouwd dat zich richt op professionele toepassingen in het weg- en watertransport.

Volgens beide partijen gaat het om een akkoord in onderling overleg. Namens Volvo Trucks werden de onderhandelingen mee gevoerd door managing director Peter Himpe.