Volvo Trucks uit Oostakker heeft in 2016 een totaal van 44.758 zware vrachtwagens geassembleerd. Dat is meteen ook een recordproductie sinds de opstart van Volvo Trucks Belgium vlakbij de Gentse Haven in 1975. Het vorige record dateert van 2007. Toen rolden er 43.504 trucks van de band. De toename in productie zorgde voor heel wat vaste contracten en nog een ander record: dat van meest gefitte wielen.

Tegenover vorig jaar is de productie van Volvo Trucks met 14 procent de hoogte ingegaan. “Bij de productie van onze vrachtwagens zijn wij afhankelijk van de markt. Wij voldoen aan de vraag van onze klanten. Dit jaar was die zeer hoog met dit mooie record tot gevolg”, zegt communicatiemanager Vera Bostijn. Op die meervraag wordt maandelijks geanticipeerd, waardoor Volvo Trucks de flexibiliteit heeft behouden. Het bedrijf in Oostakker heeft bovendien 230 nieuwe vaste contracten kunnen aanbieden. Volvo Trucks beschikt eveneens over een fitting center waar het bandenrubber en de velgen tot een bruikbaar wiel voor de eigen vrachtwagens worden gefit. “Wat dat betreft hebben we ook een record beet, met 645.070 gefitte wielen.”

De Zweedse Volvo Groep, met hoofdkantoor in Göteborg, is een van de toonaangevende producenten van trucks, bussen, grondverzetmachines, motoren en aandrijvingen voor plezier- en bedrijfsvaartuigen evenals industriële toepassingen. De eerste Volvo’s liepen in 1927 van de band. In 1964 startte de Volvo Groep met de productie van trucks in België. De vestiging in Oostakker werd in 1975 ingewijd. Vandaag heeft de groep meer dan 100.000 medewerkers en productievestigingen in 19 landen over de hele wereld. In België stelt Volvo Trucks meer dan 3.500 personen tewerk.