In onderling overleg en na intens onderhandelen heeft Volvo Group Belgium een voorakkoord gesloten om de activiteiten en het personeel van de Groep Kant over te nemen. De complementaire activiteiten, het Volvo Penta Center in Antwerpen en de afdeling Trailer Repair vormen eveneens een onderdeel van het voorakkoord. Beide partijen zijn al decennia lang geen onbekenden voor elkaar.

Het familiebedrijf Kant, in 1965 opgericht door Harold Kant in Zeeuws Vlaanderen, telt momenteel vijf Volvo Trucks vestigingen, die zich bevinden in Antwerpen, Beerse, Olen, Sint Niklaas en Hulst (Nederland). De familie Kant is sinds 1977 actief als Volvo Trucks Dealer en heeft in deze periode een uitstekend functionerend dealerbedrijf uitgebouwd dat zich richt op professionele toepassingen in het weg- en watertransport. Waar de activiteiten en het personeel van de Groep Kant operationeel worden geïntegreerd in de Volvo Truck Center structuur, blijft het personeel van de Groep Kant werkzaam binnen de bestaande ploegen en de gekende werkplaatsen. Ook alle huidige contactgegevens blijven behouden. De algemene directie zal verzorgd worden door Frank Kimpe.

Bij Volvo Group Trucks is managing director Peter Himpe opgetogen over het voorakkoord dat nu nog moet bezegeld worden. “De Groep Kant is een succesvol bedrijf met ervaren medewerkers die service hoog in het vaandel dragen”, aldus Himpe. “Door deze overname willen we de kwaliteit en de dienstverlening aan onze klanten in deze regio bestendigen en indien mogelijk, nog verder verbeteren.”