Innovatie is de beste manier om de toekomst te verzekeren. Tot die conclusie komt ook Volvo Trucks dat begin september op de internationale bouwbeurs Matexpo (Kortrijk) wil uitpakken met liefst drie innovaties. Het gaat om drie unieke trucks. De Zweedse vrachtwagenbouwer samen met STM Volvo Construction Equipment. Op de stand worden zowel constructievoertuigen als constructiemachines tentoongesteld. Matexpo gaat door van 6 tot en met 10 september in Kortrijk Xpo.

Met een aanbod dat zowel trucks als constructiemachines omvat, kan Volvo naar eigen zeggen als enige constructeur een totaaloplossing aanbieden. Sinds 2014 bieden een aantal Belgische Volvo Trucks concessiehouders ook compacte graafmachines aan. Op deze manier kan de verkoop en de service zeer lokaal worden uitgevoerd via het bestaande Volvo Trucks netwerk.

De drie nieuwe trucks kregen ook een eigen naam en kenteken: een Volvo FMX 6×4, een unieke Volvo FH16-750 8×4 trekker voor uitzonderlijk vervoer en een Volvo FE 4×2 met een kraan + kipper. De motor van de FMX is geoptimaliseerd om zo zuinig mogelijk te rijden en tegelijkertijd zeer performant te zijn. Dankzij Volvo Dynamic Steering is het sturen zo licht dat dit zelfs met één vinger kan gebeuren. In de FH16 steekt onder de kap een unieke motor met zijn 750 pk en een koppel tot 3.500 Nm de perfecte keuze vormt voor zwaar uitzonderlijk vervoer. De nieuwe Volvo FE tot slot is is een flexibele en compacte truck voor efficiënte regionale distributie en voor gebruik in stedelijke gebieden met een hoge verkeerscongestie. De toepassingsmogelijkheden van de Volvo FE-reeks zijn zeer uitgebreid en bieden hoge prestaties en grote laadvermogens.