Vanaf april 2017 verhoogt vrachtwagenfabrikant Volvo Trucks Gent de productie. Het bedrijf in Oostakker, nabij de Gentse haven, zal daarvoor meer dan 200 extra medewerkers aanwerven. Die zullen als productiemedewerker of als materiaalbehandelaar tewerk worden gesteld. Daarmee zet de Gentse vrachtwagenfabriek de positieve trend van vorig jaar voort, toen het een recordproductie van 44.758 geassembleerde vrachtwagens liet optekenen sinds de opstart in 1975. De productieverhoging is het gevolg van een tijdelijke meervraag naar vrachtwagens van Volvo.

De transportmarkt in Europa blijft het goed doen, waardoor transporteurs hun vloot vernieuwen of uitbreiden om aan de hogere vraag naar goederen en producten tegemoet te kunnen komen. “We verwachten dat de vraag naar vrachtwagens in Europa dit jaar op ongeveer hetzelfde niveau blijft als in 2016”, zegt Kamel Sid, algemeen directeur van het Gentse Volvo Trucks. “Als grootste productie-eenheid van Volvo Trucks in Europa is het onze taak om de trucks te bouwen die onze klanten vragen.”

De Zweedse Volvo Groep, met hoofdkantoor in Göteborg, is een van de toonaangevende producenten van trucks, bussen, grondverzetmachines, motoren en aandrijvingen voor plezier- en bedrijfsvaartuigen evenals industriële toepassingen. De eerste Volvo’s liepen in 1927 van de band. In 1964 startte de Volvo Groep met de productie van trucks in België. De vestiging in Oostakker werd elf jaar later ingewijd. Volvo Trucks biedt een volledig assortiment van zware tot middelzware trucks en heeft een sterk internationaal netwerk van 2.200 servicepunten in meer dan 125 landen. In België stelt Volvo Trucks meer dan 3.500 personen tewerk.