LEBBEKE – De veldritploeg van Geert Wellens gaat voortaan verder als Vondelmolen Cycling Team. Er werd afscheid genomen van de Chinese kledijfabrikant Donen als sponsor. De peperkoekfabrikant uit Lebbeke heeft zijn budget opgetrokken en samen met de andere sponsors het team bestaanszekerheid tot 2020 gegeven.

In deze periode kan je het veldrijden moeilijk negeren. Kent u Geert Wellens nog? Broer van Bart Wellens, en tot nader order nog steeds de enige ploegleider en teameigenaar in het veldrijden die zich bezighoudt met jong vrouwelijk talent. In het verleden had hij onder meer Laura Verdonschot en Maud Kaptheijns in de rangen.

Zijn team voor 2018 werd voorgesteld in de gebouwen van hoofdsponsor Vondelmolen in het Oost-Vlaamse Lebbeke. Geert Wellens leidt een ploeg van zeven jonge dames en één dappere jongeman.

Jo Dekeyzer, ceo Vondelmolen: “Bij ons moét niet gepresteerd worden. Dat vragen wij niet. We hopen vooral dat onze meisjes, en die ene jongen, zich amuseren. En op termijn een aantal stappen zetten. Als dat gebeurt, zijn we al heel tevreden.”

Vondelmolen Cycling Team bestaat uit Shana Maes (elite), Karen Verhestraeten (elite), Axelle Bellaert (U23), Nikola Noskova (U23), Cédric Mertens (U23 heren), Julie Brouwers (U17), Lies’l Schevenels (U17) en Sterre Vervloet (U17).