LEBBEKE –Vondelmolen zet in op verhoogde werkbaarheid voor haar medewerkers en een duurzamer productieproces. Daarvoor investeert de peperkoekfabrikant meer dan twee miljoen euro in haar productiefaciliteiten in Lebbeke.

In een eerste fase moderniseert Vondelmolen haar ovens. “Na meer dan 50 jaar trouwe dienst en de productie van maar liefst 150 miljoen kilogram peperkoek is één van de drie ovens vervangen door een gloednieuw exemplaar”, zegt Jan Borms, eigenaar van Vondelmolen.

De twee overige ovens werden gemoderniseerd. Het bakproces kan nu nog beter worden beheerst en ook het energieverbruik zal zo aanzienlijk dalen. “Dit project schenkt me enorm veel voldoening omdat we de toekomst van Vondelmolen hiermee garanderen en de continuïteit van haar productie verzekeren. Bovendien is duurzaam ondernemen voor ons al jarenlang een topprioriteit. Met deze investeringen zetten we verder in op de zorg voor onze mensen en het milieu.”

Nieuw logistiek centrum

Ondertussen legt Vondelmolen de eerste hand aan een nieuw tankenpark van een tiental tanks. Deze moeten voor minder kleef- en restverlies zorgen. Later dit jaar komen er nog nieuwe inpaklijnen bij om te beantwoorden aan de stijgende vraag en steeds grotere diversiteit in het assortiment.

“De investeringen zullen zorgen voor een betere ergonomie voor onze werknemers. Inboeten aan jobs doen we niet. Integendeel zelfs”, zegt Jan Borms. “In 2017 kochten we nog een extra magazijn aan op industriezone D’Helst. Dat wordt nu klaargestoomd voor gebruik en zal plaats bieden aan 2.500 paletplaatsen afgewerkt product. Het logistiek centrum zal ook voorzien worden van zonnepanelen.”