VPK neemt Scandinavische groep over en rondt kaap van 1 miljard omzet

vpkVPK Packaging Group, met hoofdkantoor in Aalst,  heeft de Scandinavische verpakkingsgroep Peterson Packaging overgenomen. Dit bedrijf heeft zes sites die golfkarton verwerken. Ze zullen geleid worden als één afzonderlijke business unit binnen de VPK groep, onder de brand Peterson.

Het produceren van duurzame en milieuvriendelijke golfkartonverpakking is VPK’s kernactiviteit. De acquisitie breidt deze activiteit verder uit op Scandinavisch grondgebied. Van de zes sites zijn er drie gelegen in Noorwegen (twee in Sarpsborg en een in Sykkylven), twee in Zweden (Bäckefors en Norrköping) en een in Denemarken (Randers). De totale omzet van de overgenomen golfkartonactiviteiten in Scandinavië bedraagt 150 mio EUR.

Peterson zal geleid worden als een onafhankelijke busines unit, ondersteund door VPK’s gedegen expertise. Ook in deze Scandinavische divisie zal de focus liggen op een strategische combinatie van enerzijds een brede Europese marktdekking en anderzijds een sterke lokale aanwezigheid. enerzijds  Deze strategie zorgde de voorbije jaren voor sterke groei bij zowel de Belgische thuisbasis als de buitenlandse divisies.

De overname van de Scandinavische activiteiten past naadloos binnen de geografische uitbreidingsstrategie. VPK implementeerde altijd al een beleid dat gericht is op duurzame groei. Door het combineren van greenfield start-ups in gebieden met marktgroei en overnames in economisch meer gestabiliseerde regio’s, weet de groep een sterke groei te realiseren met uitgebalanceerd risicoprofiel. Met de nieuwe acquisitie verwacht het Belgische familiebedrijf de symbolische kaap te overschrijden van 1 miljard euro omzet.

“Peterson Packaging is een gevestigde leverancier in Scandinavië, met belangrijke klanten in sleutelmarkten zoals voeding, drank en andere consumentengoederen. Met de expertise en ervaring binnen onze groep zullen we deze activiteiten verder uitbouwen en verbeteren waar mogelijk. Peterson’s langetermijnvisie en nauwe klantencontacten sluiten perfect aan bij de aanpak van VPK. Ik ben ervan overtuigd dat we samen een winnende combinatie vormen”, zegt CEO Pierre Macharis.

VPK Packaging Group beschikt ondertussen over 46 productiesites in 16 landen. 4.800 werknemers staan in voor de productie van gerecycleerd papier, golfkarton, massief karton en kokers. Papier wordt uitsluitend geproduceerd op basis van gerecycleerde vezels. Alle verpakkingen zijn volledig recycleerbaar. In 2015 realiseerde de groep een omzet van 946 mio EUR.