VPK uit Aalst kende een qua omzet meer dan behoorlijk jaar 2016. Die omzet steeg van 804 miljoen euro naar 864 miljoen euro. De bedrijfswinst (van 65 naar 53 miljoen euro) en de nettowinst (van 75 naar 52 miljoen euro) bevinden zich evenwel in een dalende curve. Volgens het management is dat vooral een gevolg van de stijgende papierprijzen, meer bepaald voor oud papier wat een belangrijke grondstof is. Sowieso kan de golfkartondivisie van VPK betere resultaten voorleggen dan de papierdivisie. In 2016 tekende VPK in Scandinavië (bedrijf Peterson, goed voor 150 miljoen euro omzet) voor de grootste overname uit zijn geschiedenis.

Bij het bekend maken van de jaarcijfers heeft het management van VPK aangekondigd dat het dit en volgend jaar telkens 100 miljoen euro wil investeren. Bedoeling is verder te blijven groeien. Ceo Pierre Macharis maakte duidelijk dat naast interne groei ook nieuwe overnames tot de mogelijkheden behoren. Recent begaf VPK zich al in Nederland en Scandinavië op het overnamepad. Daar zal het dus niet bij blijven. In de lente raakte bekend dat VPK grote ambities heeft in Oost-Europa.

VPK Packaging heeft in Roemenië al een stevige voet aan de grond sinds 2009 met een eigen productiesite van 25.000 vierkante meter waar tot 40 trucks per dagen geladen worden voor klanten. De site, waar om en bij de 300 medewerkers aan de slag zijn, heeft ook een eigen ontwikkelingscentrum. De voorbije jaren werd er ook fors geïnvesteerd (3 miljoen euro in 2016), onder meer in automatisering. Vanuit de Roemeense vestiging wordt niet alleen de lokale markt bediend maar ook nabije landen als Hongarije en Slovakije.