De vrachtwagenparking langs de E40 in Drongen gaat vanaf volgende week ’s nachts dicht. Overdag komt er privébewaking. Dat is beslist tijdens een overleg over de beveiliging van de snelwegparkings langs de E40. Daarbij waren gouverneur van Oost-Vlaanderen Jan Briers, burgemeester van Gent Daniël Termont en de kabinetten van Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts en minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon aanwezig. Eerder al werden parkings afgesloten of bewaakt met hondenpatrouilles.

Vorig jaar was de parking in Drongen al eens een volledige maand dicht omdat mensen zonder papieren te veel overlast veroorzaakten. De snelwegparkings langs de E40 richting kust worden door mensensmokkelaars gebruikt om illegalen in vrachtwagens te verstoppen richting Groot-Brittannië en dat zorgt voor overlast en onveiligheid.

Begin januari werd de privébewaking op de snelwegparking in Drongen geschorst, waarna het vrij snel opnieuw klachten regende. Minister Weyts liet weten dat hij alle parkings langs de E40 zal beveiligen met omheiningen en slimme camera’s, maar dat kost tijd. Dat was voor Gents burgemeester Termont niet voldoende. Om de overlast in Drongen onmiddellijk aan te pakken, zal de parking worden afgesloten van zes uur ’s avonds tot zes uur ’s morgens. Eén van de komende dagen komt er ook overdag bewaking, maar het is daarvoor nog even wachten op een  akkoord met een privébewakingsfirma.