Walter Van Gastel steekt Rode Kruis hart onder de riem

000000Walter-van-gastel-reuze-hartMet Valentijn in het vooruitzicht wil Walter van Gastel, een keten die een tiental tuin- en decoratiewinkels uitbaat waaronder ook één in Ninove, een empathische boodschap de wereld insturen. Ten voordele van Het Rode Kruis stak het bedrijf een reuzengroot hart in elkaar maar meer dan 1.000 rozen. Voor iedere klante die in het tuincentrum in Sint-Katelijne-Waver een selfie met het hart op de sociale media post, stort Walter Van Gastel één euro aan de organisatie.

“Gezien de tijdsgeest en wereldwijde onrust, leek het ons fijn om een positieve boodschap de wereld in te sturen. Met dit initiatief steunen we een organisatie die al jaren mensen een helpende hand biedt. De talrijke vrijwilligers van het Rode Kruis – ze zijn met maar liefst 14.000 – helpen dagelijks de mensen die het nodig hebben. En net daarom zijn wij blij dat wij hen eens kunnen bijstaan”, aldus zaakvoerder Walter Van Gastel.

In het verleden deed Walter Van Gastel reeds inzamelacties voor ‘Moeders voor Moeders’. Jaarlijks doet het bedrijf een bijdrage aan kleinere organisaties zoals het ‘Marie­fonds’, onderdeel van het kinderkankerfonds.

Het reuzenhart werd met liefde in elkaar geknutseld door twee ervaren bloembinders die er gedurende twee dagen full­time mee bezig geweest zijn. Er kwamen meer dan 1000 rozen aan te pas. Wie het reuzenhart wil bewonderen én door zijn selfie een euro wil schenken aan het goede doel, kan terecht in de winkel in Sint­Katelijne­Waver, Mechelsesteenweg. De actie start op 11 februari en loopt tot 15 februari 2015.