USFloors, met vestiging in Kruishoutem, is aan de Amerikaanse textielgroep Shaw verkocht. De fabrikant van vloerbedekkingen van de broers Piet en Jan Dossche uit Oudenaarde komt zo in handen van Warren Buffet. De zakenman en investeerder controleert Shaw via zijn holding Berkshire Hathaway. Het bericht raakte bekend in de marge van de vakbeurs Domotex in het Duitse Hannover, waar USFloors aanwezig was voor de lancering van de nieuwste COREtec vloeren. Dat nieuws brachten wij eerder deze week bij Made in Oost-Vlaanderen.

Buffet speelde een belangrijke rol tijdens de overnamegesprekken en drong zelf aan om een deal te sluiten met de broers. Beiden blijven na de overname nog steeds aan als managers. “Nu wordt COREtec nog in onderaanneming aangemaakt in China. Maar in overleg met Buffett en het management van Shaw is beslist een eigen COREtec-fabriek te bouwen in de Amerikaanse staat Georgia”, zegt Jan Dossche. De opening van de nieuwe fabriek staat in het najaar gepland. De sales en marketing worden nog vanuit Kruishoutem aangestuurd.

USFloors werd in 2001 opgericht en is onderdeel van het Amerikaanse USFloors Inc., gevestigd in Dalton. In 2013 kwam het bedrijf met een innovatief product voor vloerbekleding op de proppen. COREtec is de nieuwste revolutie in harde vloerbedekking als alternatief op vinyl- en laminaatvloeren. Het merk is intussen wereldwijd gepatenteerd en zag de omzet van 2013 tot 2016 met 320 procent stijgen. Genoeg om de interesse van investeerder Warren Buffet te wekken.