KRUISHOUTEM – Warren Buffet heeft in zijn aandeelhoudersbrief een sectie toegewijd aan US Floors. De managers van de fabrikant van vloerbedekkingen uit Kruishoutem krijgen daarin niets dan lof van de Amerikaanse superbelegger.

Begin vorig jaar kwam US Floors in handen van Shaw Industries. Dat is de vloerbekledingspoot binnen Berkshire Hathaway, het beleggingsimperium van Warren Buffet. Shaw telde naar schatting 250 miljoen dollar neer voor US Floors dat toen een jaaromzet van 320 miljoen dollar haalde.

Ook Warren Buffet zelf speelde een belangrijke rol in de overnamegesprekken. Hij zou zelf hebben aangedrongen om een deal tussen beide partijen te sluiten.

Lovende woorden

Na de overname bleven Piet Dossche en Philippe Erramuzpe, respectievelijk als ceo en operationeel directeur, aan boord. Dat leidde tot grote tevredenheid bij Warren Buffet.

“Piet Dossche en Philippe Erramuzpe van US Floors schoten snel uit de startblokken. Ze leverden een omzetgroei van 40 procent af in 2017, terwijl het bedrijf geïntegreerd werd binnen Shaw”, schrijft Warren Buffet in zijn jaarlijkse brief aan de aandeelhouders. “Het is duidelijk dat we zowel schitterende menselijke als zakelijke activa hebben binnengehaald via de aankoop van US Floors.”

US Floors is een Amerikaans bedrijf gevestigd in Dalton, Georgia. Het bedrijf werd vanuit het niets opgebouwd door Oudenaardenaar Piet Dossche. Zijn broer Jan Dossche was voor de verkoop aan Buffett als tweede aandeelhouder aan boord met 40 procent.