BUGGENHOUT – Wattex krijgt een Frans etiket. De nieuwe eigenaar is Saint-Gobain Performance Plastics, een filiaal van het machtige Franse bouwconcern. Er werd geen overnamebedrag bekend gemaakt.

Wattex is met 19 miljoen euro omzet een verborgen pareltje in het Oost-Vlaamse ondernemerslandschap. Het familiebedrijf heeft al meer dan een halve eeuw ervaring in textiel, en meer bepaald in non wovens (niet geweven textiel). Sedert de oprichting van de onderneming in 1953 door Louis Baert, is Wattex een pionier in de textielindustrie, meer bepaald in de stapelvezel technologie. In de beginjaren werden hoofdzakelijk natuurlijke vezels verwerkt. Door het succes van kamerbreed tapijt werd er overgeschakeld naar de productie van non-woven tapijt. Dit ging gepaard met een volledige integratie: productie van polypropyleenvezel, het aanverven van polystervezel en de productie van zelfliggende tegels.

In de jaren tachtig werd een diversificatie doorgevoerd : de productie van polyester nonwovens. Deze nonwovens hebben een brede waaier van toepassingen waaronder filtratie, geotextiel, automobiel industrie, tapijt, enzovoort. Na jaren van research heeft Wattex een product ontwikkeld met als toepassing een drager voor de dakbanen industrie. Door zijn technische eigenschappen heeft dit product een vaste plaats verworven in Europa. Wattex is nu toe aan zijn derde generatie.

Onder leiding van Filip Baert wordt er elk jaar een mooie vooruitgang verwezenlijkt en dat is dus niet ongemerkt gebleven.