Wauters Tanktransport fuseert met Duitse Lanfer Logistik

WAUTERS1Wauters Tanktansport uit Hamme had al een samenwerking met het Duitse  Lanfer Logistik en kondigde nu aan dat beide bedrijven overgaan tot een fusie. Dankzij dat samengaan wordt naar het zeggen van het bedrijf  de grondsteen gelegd voor een nog betere, flexibelere en ruimere dienstverlening aan de klanten in  West-, Zuid- en Oost-Europa.

Door deze fusie vergroot het gemeenschappelijke wagenpark tot meer dan 550 trekkers en beschikt de groep over minstens 1.200 tankcontainers en 1.100 tankopleggers en containerchassis. Meer dan 950 medewerkers, verspreid over kantoren in Duitsland, België, Nederland, Spanje, Italië en Slowakije, staan in voor een ruimer pakket aan diensten en verzekeren de operationele flexibiliteit.

De gedelegeerd bestuurders Hermann Lanfer en Etienne Wauters nemen gezamenlijk de leiding van de activiteiten op zich. De bestaande commerciële en operationele organisatie blijft ongewijzigd. De fusie met de grote Duitse groep zorgt ook voor stabiliteit en verankert een aanzienlijke werkgelegenheid in de regio.

Het prioritaire doel van de fusie is de uitbreiding van de bestaande klantenportfolio en het dienstenpakket. Door de bundeling van capaciteiten en knowhow kan de groep flexibele transportoplossingen binnen Europa aanbieden, zowel over de weg, en het spoor als via binenvaar en short sea.

 

.