WDP bouwt in Gentse haven nieuwbouw voor Distrilog

aaaaaadistrilogTwee jaar nadat WDP de lancering van zijn multimodale project WDPort of Ghent heeft aangekondigd, is aan het Kluizendok gestart met de realisatie van een nieuwbouwproject van ruim 20.000 m² op maat van Distrilog Group. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met het Havenbedrijf Gent.

Na de aankondiging van deze multimodale locatie – uniek in Vlaanderen –, kunnen WDP en partner Havenbedrijf Gent een eerste project aankondigen, met name de start van de realisatie van een nieuwbouwmagazijn van ruim 20.000 m² voor Distrilog Group, reeds huurder van WDP op verschillende locaties binnen de vastgoedportefeuille, met voorziene oplevering in het tweede kwartaal van 2016. WDP voorziet een investering van circa 10 miljoen euro voor dit project.

WDPort of Ghent betreft een echt havenproject dat perfect past binnen de vooropgestelde strategie ter ondersteuning van de verdere uitbouw van de haven van Gent en het Kluizendok. WDP erkent reeds geruime tijd het economische en ecologische belang van multimodaal ontsloten locaties. De realisatie van dit eerste project is belangrijk voor de verdere uitbouw van WDPort of Ghent, gezien de stijgende belangstelling voor deze locatie de afgelopen maanden. WDP is optimistisch: de kick-off van dit eerste project zal de interesse voor deze site alleen maar verder aanwakkeren.

De zeer constructieve samenwerking met zowel het Havenbedrijf Gent, de gemeente Evergem als de Stad Gent, bevestigt de meerwaarde van partners met gelijklopende belangen binnen zowel de private als de publieke sector en heeft meer concreet bijgedragen tot een zeer efficiënte voorbereiding van de werken. De realisatie is begin oktober van start gegaan.

Het Havenbedrijf Gent is verheugd met de start van de realisatie van WDPort of Ghent door WDP. Het Havenbedrijf wil immers enkele Europese logistieke distributiecentra aantrekken. Deze investering stelt de Gentse haven in staat haar ositie in de sector van logistieke activiteiten met toegevoegde waarden te versterken.

Met deze locatie aan het Kluizendok, maakt WDP gebruikt van de unieke troeven van de Gentse haven als multimodale haven. De directe nabijheid van het water richting zee en binnenwateren, de weg (E17 en E40) en het spoor, zorgen voor een efficiënte ontsluiting richting alle windstreken in Europa.

WDPort of Ghent is gelegen aan het Kluizendok, naast het Ovaal van Wippelgem op de R4-West. Het is meteen een grote investering op het grondgebied van de gemeente Evergem, waarover het havengebied zich deels uitstrekt.

Distrilog Group bouwde als gerenommeerde logistieke speler de laatste jaren reeds een indrukwekkende infrastructuur van 315.000 m² uit, met onder andere sites te Willebroek, Vilvoorde en Olen. Dankzij de strategische ligging, multimodale aansluiting en de connectie met industrie uit Oost- en West-Vlaanderen, is dit project een ideale uitbreiding van de huidige capaciteit van de logistieke dienstverlener.  Deze site zal voorzien worden van een gevarengoedzone en bovendien de vierde zijn binnen de groep met een multimodale aansluiting.  Om deze opportuniteit volledig te benutten, zal de site onmiddellijk dienst doen als gateway naar Distrilog Group’s duurzaam distributienetwerk binnen de Benelux.

Initieel zal deze nieuwe locatie werkgelegenheid creëren voor een 35-tal werknemers, met toekomstig groeipotentieel naar 50 jobs.

Bryan Beutels, Sales Director van Distrilog Group: WDPort of Ghent is een belangrijke stap in onze groeistrategie. Wij zien deze eerste 20.000 m² dan ook als een springplank voor het uitbreiden van onze expertise naar een grotere geografische markt. En een additionele opportuniteit voor het verder optimaliseren van de goederenstromen van onze klanten.”

De start van WDPort of Ghent is een belangrijke stap in de verdere ontwikkeling van het Kluizendok, voegt Daan Schalck, CEO van het Havenbedrijf Gent, toe.

Joost Uwents, CEO van WDP: “WDPort of Ghent bewijst dat een publieke en een private partner met gelijklopende belangen mooie resultaten kunnen behalen door samen te werken. Dat de eerste realisatie op deze locatie er komt samen met het groeibedrijf Distrilog, reeds geruime tijd partner van WDP op verschillende locaties, onderstreept andermaal het belang van langetermijn partnerships.